måndag 27 februari 2012

Nya cupcakes-varianter


Det här är min cupcake-dummy, som jag använder när jag vill testa nya dekorationer utan att behöva baka cupcakes först. Här med chokladpaste och dekoration i flowerpaste. 

 

Den här veckan hade jag fredagsfika på jobbet och eftersom jag samtidigt höll på med mammas 60-årstårta (se kommande inlägg!) fick det bli ganska enkla cupcakes till kollegorna. Jag fyllde saftiga vaniljmuffins med Marabou mintchokladfluff, täckte dem med lila sockerpasta och gjorde små blommor i flowerpaste som jag torrborstade med rosa färg.


Igår var vi inbjudna till utegrillning hos ett kompispar och jag tog ett snabbt beslut om att slänga ihop några citroncupcakes med fluffy white frosting och färgade pärlor att ta med. Jag har fått frågan om hur man gör den här marängfrostingen ett antal gånger nu så här är receptet:

Fluffy white frosting

2 äggvitor
1 tsk vaniljsocker
2,3 dl strösocker
0,8 dl vatten
1/4 tsk ättiksprit eller citronsaft

Mät upp strösocker, vatten och citronjuice i en kastrull. Värm tills sockerlagen sjuder. Dra av från plattan.
Vispa äggvitor och vaniljsocker tills det bildas mjuka toppar.
Droppa sakta ner sockerlagen i äggvitorna under konstant vispning. Det får gärna ta 5 minuter.
Fortsätt att vispa tills marängsmeten är kall.
Färga och smaksätt, t ex med mandel- eller citronarom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar