lördag 24 januari 2015

Dusty flygplanstårta


Nu har jag inte gjort några inlägg på ett tag, men jag har förstås ett par på lager. De första två kommer här. Alfred fyllde fyra och gillar Flygplan, så temat var naturligtvis givet.
Jag gjorde extra höga vaniljbottnar (4 ägg, 2 dl socker, 1 dl vetemjöl, 1 dl potatismjöl och hela 3 tsk bakpulver) för tårtorna på 25 cm.
Flygplanstårtan fyllde jag med en Ahlgrens bilar-fluff (80 g bilar smälts i 3 dl grädde och får stå kallt i minst 6 timmar innan det hela vispas luftigt) och en fluff på Marabou mjölkchoklad (180 g choklad smälts i 3 dl grädde, får stå kallt och vispas sedan, precis som bilarfluffen).


Den andra tårtan fyllde jag med en persikomousse som jag gjorde på 2 dl hemgjord persikokompott, 2,5 dl hårt vispad grädde och 1 dl turkisk yoghurt och Marabou mjölkchokladfluff, en jättegod kombination om ni frågar mig.

Tårtorna spacklade jag därefter med ett tunt lager vaniljsmörkräm som jag sedan täckte med Satin Ice sockerpasta som jag färgat himmelsblå. Resten av dekorationerna är gjorda i gum paste och sockerpasta.

Enkla men barnvänliga tårtor:). Varför inte prova själva?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar