tisdag 8 maj 2012

Våningstårta i vitt och guld


Kommer ni ihåg farmors 90-årstårta i form av en bok? Det var två år sedan, så när släkten samlades i helgen var det för att fira farmors - håll i er - 92-årsdag!
Det måste naturligtvis firas ståndsmässigt, så det blev ljusa vaniljbottnar fyllda med hjortronmousse och vaniljcreme i två våningar, som sedan täcktes med min hemgjorda vita sockerpasta och dekorerades med detaljer och blommor i guld och vitt. Dekorationerna är gjorda i flowerpaste och sockerpasta och tårtbrickan kommer från Strössel och annat, en guldgruva för hobbykonditorer.


 När vi hade ätit upp det översta lagret tog jag bort grillpinnarna som höll den övre tårtan på plats och dekorerade den i stället med ätbara diamanter. Glitter och glamour åt farmor:)!


De fina guldpärlorna är mjuka - alltid bra att slippa bita sönder tänderna när man äter tårta -är från Dr. Oetker och finns på vanliga livsmedelsaffärer. Blommans kant penslade jag med lite ätbar pulverfärg utblandad i alkohol, som dunstar snabbt och gör att färgen blir jämn och fin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar