torsdag 1 maj 2014

Ny baktrend: Cookiecake!

Till alla er som testat cakepops och macarons, som gjort whoopie pies och cupcakes och kanske till och med testat äppelpaj på pinne och fjolårets megatrend cronuts: Här är årets (hittills) hetaste baktrend: cookiecake.



Självklart kommer den från USA och bakades ursprungligen i stekpanna i ugnen. Jag har dock gjort den i en vanlig bakform på 24 cm.
Den är kladdig inuti som en kladdkaka men ovanpå är den som en cookie. Så coolt. Och det bästa: Den är superenkel att göra, även för barn, och dessutom enkel att ta med. Tänk jobbfika, nästa gång du måste baka för idrottsklubbens räkning eller för helgens spontanutflykt.

Prova och kommentera:)!

Här är receptet:

Cookiecake

175 g rumsvarmt smör
1,5 dl farinsocker
1,5 dl strösocker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bikarbonat
2 krm salt
1 dl havregryn
3,75 dl vetemjöl

75 g grovhackad mjölkchoklad
75 g grovhackad mörk choklad


ca 2 msk hackade mandlar eller hasselnötter att strö över. Kan uteslutas.

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, farin- och strösocker fluffigt. Tillsätt ägget och rör slätt. Häll i de torra ingredienserna, rör slätt och tillsätt till sist chokladen.

Häll smeten i en smord och bröad bakform på ca 24 cm. Strö över nötterna. Grädda längst ned i ugnen i ca 35 minuter. Låt kakan svalna i formen och servera sedan med vaniljglass eller kanske vispgrädde smaksatt med vaniljpulver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar