måndag 19 mars 2012

Pralinask-tårta





Förra veckan var det dags för att testa ännu en av de idéer jag har på lager: en tårta i form av en pralinask.
Jag fyllde tre ljusa bottnar med hjortonmousse och vaniljmousse och täckte tårtan, som fick en fördjupning i mitten, med choklad-sockerpasta. I fördjupningen lade jag sedan hemgjorda Mozartkulor. Till sist gjorde jag ett lock av sockerpastan och dekorerade det med en rosett. Tyvärr blev det alldeles för mörkt innan jag var klar och kunde fotografera den, men resultatet blev bra, så jag kommer att göra fler framöver:)!

2 kommentarer:

  1. Så du fick till den! SNYGGT! Verkligen riktigt fränt! :) Hur gjorde du locket?

    SvaraRadera
  2. Tack Simone:)!
    Locket är gjort av chokladsugarpaste förstärkt med cmc. För säkerhets skull ligger den även på en tillklippt tårtbricka, det tar ju så låååång tid för sugarpaste att torka...

    SvaraRadera